Ako obchodovať s realitami a nenechať sa oklamať!

Rodina:Realitné kancelárie

Ako obchodovať s realitami a nenechať sa oklamať!

Marek


Predávate, hľadáte bývanie alebo nehnuteľnosti beriete ako investíciu? Bez ohľadu na dôvody, ktoré vás vedú vstúpiť do sveta realít je dobré sa zorientovať a nenechať sa ľudovo povedané „napáliť“. Nejde totiž o malé cifry a za chyby sa veľmi draho platí. Reality ako investícia Plný rád, o tom, ako si zaobstarať luxusnú nehnuteľnosti, čomu sa vyhnúť a ako postupovať, je článok Ako sa kupuje luxusná nehnuteľnosť? Okrem iného v ňom Peter Smatana hovorí, že pri  investíciách do nehnuteľností je základom spoľahnúť sa na dobrého sprostredkovateľa. Ten vám môže pomôcť práve aj s tým, aby ste neprerobili, alebo neprestrelili očakávania. Marcel Kollár zo spoločnosti ALL FOR YOU - reality s.r.o. podáva rady, čo zohľadniť pri predaji, aké sú kritériá pre odhadcu a čo sa do ceny nehnuteľnosti dá, alebo nedá premietnuť. Varuje aj pred psychologickými trikmi, kedy sa kupujúci už pri začiatku predaja snaží cenu nadhodnotiť s cieľom neskôr dať zľavu, alebo pri prípadnom nezáujme znižovať. Dôvody prečo takto nepostupovať nájdete v článku Ako správne určiť cenu realít pri predaji? Kde investovať? „Stabilne najvyšší rast vykazujú nehnuteľnosti v Bratislave a krajských mestách, rovnako aj v častiach Slovenska s intenzívnejším rozvojom,“ hovorí Martin  Miklovič z kancelárie Reality Miklovič. V článku „Dnes je najlepší čas na investíciu do realít!“ sa dozviete, prečo je dnes vhodná investičná príležitosť uložiť svoje financie práve do realít. Prečo práve realitka? Túto otázku si kladie mnoho klientov. Článok „S čím všetkým pomôže dobrá realitka?“ mnohým odpovie práve na otázku, či sa púšťať do obchodu na vlastné triko, alebo sa poľahnúť na profíkov. „Podpisom kúpno - predajnej zmluvy sa nemusí začať vždy len oslava nového bývania. Po samotnom predaji môže čakať kupujúceho, ktorému nemal kto poradiť,  niekoľko nástrah,“ hovorí Beata Lóciová z realitnej kancelárie PRESSBURG FAMILY.  Jedným z dôvodov je aj komplexné financovanie. Článok Cez realitku k lepšej hypotéke aj domu hovorí o komplexnom finančnom servise pre klienta. Mariana Galisová z MMJ reality v ňom vysvetľuje, prečo spolupracuje pri predaji nehnuteľností s profesionálnym maklérom a prečo z toho vyplýva pre zákazníkov nesmierna výhoda času a často aj finančnej úspory.  Článok „Realitný maklér nemôže byť diletant!“ upozorňuje aj na kvality dobrých predajcov. Peter Komora v ňom hovorí, čo si všímať u makléra, akému predajcovi dôverovať a ktorému radšej zavrieť dvere. Inšpirujte sa radami odborníkov a bývajte aj investujte bez obáv. 

17.07.201539750
Ako sa kupuje luxusná nehnuteľnosť?

Rodina:Realitné kancelárie

Ako sa kupuje luxusná nehnuteľnosť?

Marek


Reštaurácia, alebo tatranský hotel? To všetko nájdete v ponuke realitnej kancelárie REAL 21, ktorá vie poradiť aj náročnejším klientom na ceste k svojim snom. Výhodne investované financie Možnosti na podnikanie sa objavujú neustále. Jednou z nich môže byť  aj kúpa reštaurácie, či hotelu. Práve takúto možnosť ponúka spoločnosť REAL 21. Prečo práve takýto segment? „Nie sme výsostne vyhranený na exkluzívne objekty. Ponúkame bežné domy, byty, ale chceme ponúknuť klientom aj niečo viac. Atraktívne, pozemky a nehnuteľnosti, ktoré v iných realitných kanceláriách budú hľadať márne. Zároveň veľmi radi umožníme podnikateľom takýmto spôsobom rozšíriť ich aktivity,“ hovorí Ing. Peter Smatana. Zodpovednosť je prvoradá Pri investíciách do nehnuteľností je základom spoľahnúť sa na dobrého sprostredkovateľa. To však nie je iba o prístupe, ale aj o zodpovednosti. Tisíce eur treba mať naozaj dobre postrážené. „Naši predajcovia sú skutoční profesionáli. Mnoho ľudí naletí aj podvodníkom, s nami však má istotu, že obchod prebehne bez problémov, hladko, v plnej asistencii a spoľahlivosti,“ hovorí Peter Smatana. To znamená, že na makléra sa možno spoľahnúť od právnych otázok až po financovanie. Všetky zmluvy sú nepriestrelné Dôležitým bodom pri kúpe  a  predaji je zmluva. „Nechávame si vypracovať vlastné zmluvy, ktoré sú akceptovateľné na katastri. Sú právnicky správne, vychádzajú v ústrety klientovi. S našimi zmluvami nebude mať problém u notára, ani na katastri. Všetko je v našej réžii a práve aj tým si u klientov budujeme dôveru,“ uzatvára Peter Smatana. Spoľahnúť sa na profesionálov je o to dôležitejšie s o čo väčšími finančnými čiastkami sa obchoduje. 

15.07.201529349
Dnes je najlepší čas na investíciu do realít!

Rodina:Realitné kancelárie

Dnes je najlepší čas na investíciu do realít!

Marek


Reality svojim primárnym účelom slúžia bývaniu. Čoraz častejšie sa však stávajú aj investičným nástrojom na zhodnotenie úspor, alebo ochranu kapitálu.  Martin Miklovič netají, že je vhodný čas investovať do realít práve teraz, hoci je potrebné si pribaliť aj striedmosť a racionálne uvažovanie. Využite priaznivé prostredie na trhu Realitná bublina z predchádzajúcich rokov hnala ceny nehnuteľností do výšok a následný prepad zreálnil ceny aj ponuku a dopyt. Dnes sa situácia začína opäť meniť, ceny bytov začínajú odzrkadľovať reálnu úroveň s potenciálom rastu. „Na trhu sa opäť objavuje vyšší dopyt, ako ponuka, čo je zaujímavé pre mierny rast cien. Samozrejme záleží od regiónu. Stabilne najvyšší rast vykazujú nehnuteľnosti v Bratislave a krajských mestách, rovnako aj v častiach Slovenska s intenzívnejším rozvojom,“ hovorí Martin Miklovič z kancelárie Reality Miklovič. Stúpa záujem o prenájom S rozvojom ekonomiky a cestovaním za prácou si Martin Miklovič  všíma aj fenomén zvýšenia záujmu o prenájom nehnuteľností. „Záujem o prenájom rastie a to môže byť rovnako zaujímavý zdroj pasívneho príjmu, okrem samotného zhodnocovanie ceny nehnuteľnosti,“ hovorí Martin Miklovič. Opatrnosť sa oplatí V časoch investičnej bubliny sa investovali do bytov aj požičané peniaze. Ľudia očakávali, že prenájom im zaplatí hypotéku. Martin Miklovič  však hovorí, že hoci je situácia na trhu priaznivá, kupovať byt na investíciu z hypotéky je stále riziko. Priestor vidí viac pre adekvátne zhodnotenie voľných financií a zisk v podobe prenájmu. Trojmesačná likvidita Kto chce investovať do nehnuteľností, musí počítať s dlhšou mierou likvidity ako napríklad pri bankových produktoch. Všetko závisí od regiónu aj ponuky, ale Martin Miklovič odhaduje zo skúsenosti priemernú dĺžku na predaj nehnuteľnosti na približne na tri mesiace. Nejde o rýchloobrátkový tovar a na to treba myslieť aj v prípade väčších investícií.        

15.07.201543522
Ako správne určiť cenu realít pri predaji?

Rodina:Realitné kancelárie

Ako správne určiť cenu realít pri predaji?

Marek


Predávajúci chce predať čo najdrahšie, kupujúci zaplatiť čo najmenej. Odveký súboj, ktorý prebieha aj na poli realít. Postaviť dobú cenu je kľúčovým nielen k výhodnému, ale aj rýchlemu predaju. Ujasnite si cenové horizonty „Cena nehnuteľnosti je stanovená vtedy správne, ak po prevode vlastníctva ostane kupujúcemu a predávajúcemu dojem, že uzavreli výhodný obchod, pričom kupujúci by pravdepodobne v ďalšom čase porovnateľnú nehnuteľnosť nekúpil za nižšiu cenu a predávajúci by ju nepredal za cenu vyššiu,“ hovorí vo všeobecnosti o princípe určovania ceny  Marcel Kollár zo spoločnosti ALL FOR YOU - reality s.r.o. Nie každý je v biznise však natoľko zorientovať, aby si tieto horizonty vedel stanoviť. Preto vedia klientom vždy s určením objektívnej ceny poradiť. Špekulácie s cenou sa príliš neoplatia Najviac kupujúcich sa už pri začiatku predaja snaží cenu nadhodnotiť s cieľom neskôr dať zľavu, alebo pri prípadnom nezáujme znižovať. Takéto „skúšanie“ Marcel Kollár neodporúča. Dôvod je prostý. Nikto nekupuje nehnuteľnosť na základe okamžitého rozhodnutia. Obvykle záujemcovia monitorujú ponuku dlhodobo a všimnú si nehnuteľnosti, ktorým postupne z nezáujmu klesá cena. To prirodzene nerobí dobrý dojem a nakoniec žiadajú ešte väčšie zľavy, alebo nehnuteľnosť vylúčia z centra záujmu. Cena sa odvíja od dopytu „Štatistiky potvrdzujú, že ceny, za ktoré sa nehnuteľnosti napokon predajú, sú približne o 3 až 6 % nižšie ako ceny, za ktoré sa inzerujú,“ hovorí Marcel Kollár. Je preto zrejmé, že aj napriek inzerovanej cene sa mení ešte v rámci dohody medzi klientom a predávajúcim. Psychika nie je dobrý radca Mnoho predávajúcich chce do ceny nehnuteľnosti pretaviť aj cenu rekonštrukcie, čo nie je prakticky možné. „Do ceny nehnuteľnosti sa rekonštrukcia dá prejaviť maximálne na 50% a to nehovoríme o cenách materiálov. Luxusné materiály nezohľadňuje do ceny nehnuteľnosti ani banka a v čase keď sa 90% nehnuteľností kupuje cez hypotekárny úver, je luxusnejšie materiály veľmi ťažké premietnuť do ceny,“ hodnotí situáciu Marcel Kollár. Pre tých, čo sa chcú zorientovať v určovaní primeranej ceny a faktorov, ktoré k nej vstupujú môžu na stránke ALL FOR YOU – reality nájsť praktickú nápovedu pozitívnych aj negatívnych faktorov, ktoré ovplyvňujú ceny nehnuteľností.

15.07.201532705
Realitný maklér nemôže byť diletant!

Rodina:Realitné kancelárie

Realitný maklér nemôže byť diletant!

Marek


S realitnou kanceláriou sa stretávame takmer vždy prostredníctvom jej agentov. Predajcov, ktorí nám musia predovšetkým sadnúť a byť profesionálni. Pretože pri kúpe nehnuteľnosti s nimi budete v kontakte značne viac, ako keď si kupujete bagetu v stánku na stanici. Spoľahlivý partner aj v ťažkých časoch To je slogan realitnej kancelárie MAXFIN REAL s.r.o.  Pre svojich klientov sa snažia vychádzať v ústrety nielen keď je všetko vynikajúce. Predávať byty a domy nie je jednoduché. Preto kvôli rýchlemu obratu treba vždy hovoriť s profesionálmi. „Nehnuteľnosti inzerujeme v najväčších inzertných portáloch, podporujeme predaj aktívnym marketingom, aj našou snahou je, aby sme mali nehnuteľnosti čo najskôr predané. Zároveň klientovi asistujeme pri príprave všetkých zmlúv a každý náš maklér asistuje kupujúcemu aj pri možnostiach financovia, čo urýchľuje proces predaja,“ hovorí Peter Komora. Všetko je samozrejme zadarmo, cena za prácu je už premietnutá do ceny nehnuteľnosti, klient neplatí nič navyše. Profík sa pozná V realitnej kancelárii MAXFIN REAL kladú na profesionalitu vysokú dôraz. „Nehľadáme len dobrých obchodníkov, ktorí predajú čokoľvek komukoľvek. Hľadáme ľudí, ktorí vedia komunikovať, sú ľudskí, ale pritom profesionáli, zorientovaní v problematike a často pochádzajú z finančnej oblasti, keďže sami finančné poradenstvo pri financovaní nehnuteľnosti poskytujeme,“ hovorí Peter Komora a dodáva, že si dávajú pozor, aby do tímu pustili kvalitných ľudí, ktorým vedia dať vzdelanie aj podporu. Nielen ponúkajú, ale aj hľadajú Stať sa súčasťou realitného biznisu nie je jednoduché a uspeje len človek, ktorý vie na sebe pracovať. MAXFIN REAL je etablovaná spoločnosť, ktorá dáva možnosť zažiariť každému. Aktuálne ponúkajú voľné miesta maklérov v Nových Zámkoch, Šali a Topoľčanoch. Jednou z veľkých výhod pre maklérov je aj zadávanie dopytu a predaja pomocou web stránky spoločnosti, čím sa prideľujú konkrétnemu maklérovi konkrétne ponuky. Často sa stáva, že sa zo zákazníka stane aj spolupracovník. 

15.07.201522969

Máte plnú hlavu projektov

okolo vášho domu, záhrady alebo rodiny?

Povedzte nám to a pusťte to z hlavy. Spojíme Vás s najlepšími dodávateľmi.
Hurá, poďme zariaďovať!
Dajte vášmu domácemu miláčikovi to najlepšie

Rodina:Starostlivosť o domácich miláčikov

Dajte vášmu domácemu miláčikovi to najlepšie

Marek Rodina


Rozhodnúť sa pre realitnú kanceláriu neznamená mať iba prostredníka medzi predajcom a kupujúcim. Znamená to prijať pomocníka, ktorý prevedie klienta od obhliadky novej nehnuteľnosti až k jej zariadeniu. Predaj a jeho nástrahy Podpisom kúpno - predajnej zmluvy sa nemusí začať vždy len oslavou nového bývania. Po samotnom predaji môže čakať kupujúceho, ktorému nemal kto poradiť,  niekoľko nástrah. „Problémy aj po predaji môžu byť so samotným prepisom bytu, kým je napríklad neuhradená faktúra za elektrinu, či vodu. Treba veci prejsť so správcom domu. To všetko sú veci, pri ktorých asistujeme a pre kupujúceho overujeme,“ hovorí Beata Lóciová z realitnej kancelárie PRESSBURG FAMILY. Kupovať bez realitky je ako cestovať na vlastnú päsť Niekto má rád dobrodružstvo, niekto si chce veci preveriť po svojom a niekto sa rád spoľahne na pohodlie a servis. Mať za sebou dobrú realitnú kanceláriu je podľa Beaty Lóciovej ako mať na cestách kvalitnú cestovnú kanceláriu, ktorá sa o váš komfort plne postará.  Poznajú nástrahy trhu PRESSBURG FAMILY je na trhu s realitami 15 rokov, čo znamená, že poznajú toto prostredie a vedia sa v ňom obratne orientovať. Preto si sami overia byt, jeho bremená, záložné možnosti, či nie je v exekúcii a podobne. Realitná kancelária s množstvom spokojných klientov si s každým z nich robí dobré meno, preto predáva ako sa hovorí len to, čomu skutočne rozumie. Nadštandard v podobe full servisu Prax Beatu Lóciovú priviedla aj k skúseným murárom, montérom aj návrhárom interiérového dizajnu. Cieľom je poskytnúť klientom overené služby a kvalitu, ak sa rozhodnú novokúpenú nehnuteľnosť prerábať. „Z praxe viem, že hľadanie spoľahlivých majstrov dáva zabrať a je ťažké nájsť zodpovednú firmu. Preto viem klientom poradiť aj v tejto oblasti a ušetriť im starosti,“ dodáva Beata Lóciová. Realitná kancelária nie je teda prostredník pri kúpe, ale partner, ktorý pomôže skutočne so všetkým.  

07.11.201414637

Inšpirujte sa vianočnými nápadmi na zaujímavé darčeky!

Rodina:Vianočné inšpirácie

Inšpirujte sa vianočnými nápadmi na zaujímavé darčeky!

Marek Rodina


Rozhodnúť sa pre realitnú kanceláriu neznamená mať iba prostredníka medzi predajcom a kupujúcim. Znamená to prijať pomocníka, ktorý prevedie klienta od obhliadky novej nehnuteľnosti až k jej zariadeniu. Predaj a jeho nástrahy Podpisom kúpno - predajnej zmluvy sa nemusí začať vždy len oslavou nového bývania. Po samotnom predaji môže čakať kupujúceho, ktorému nemal kto poradiť,  niekoľko nástrah. „Problémy aj po predaji môžu byť so samotným prepisom bytu, kým je napríklad neuhradená faktúra za elektrinu, či vodu. Treba veci prejsť so správcom domu. To všetko sú veci, pri ktorých asistujeme a pre kupujúceho overujeme,“ hovorí Beata Lóciová z realitnej kancelárie PRESSBURG FAMILY. Kupovať bez realitky je ako cestovať na vlastnú päsť Niekto má rád dobrodružstvo, niekto si chce veci preveriť po svojom a niekto sa rád spoľahne na pohodlie a servis. Mať za sebou dobrú realitnú kanceláriu je podľa Beaty Lóciovej ako mať na cestách kvalitnú cestovnú kanceláriu, ktorá sa o váš komfort plne postará.  Poznajú nástrahy trhu PRESSBURG FAMILY je na trhu s realitami 15 rokov, čo znamená, že poznajú toto prostredie a vedia sa v ňom obratne orientovať. Preto si sami overia byt, jeho bremená, záložné možnosti, či nie je v exekúcii a podobne. Realitná kancelária s množstvom spokojných klientov si s každým z nich robí dobré meno, preto predáva ako sa hovorí len to, čomu skutočne rozumie. Nadštandard v podobe full servisu Prax Beatu Lóciovú priviedla aj k skúseným murárom, montérom aj návrhárom interiérového dizajnu. Cieľom je poskytnúť klientom overené služby a kvalitu, ak sa rozhodnú novokúpenú nehnuteľnosť prerábať. „Z praxe viem, že hľadanie spoľahlivých majstrov dáva zabrať a je ťažké nájsť zodpovednú firmu. Preto viem klientom poradiť aj v tejto oblasti a ušetriť im starosti,“ dodáva Beata Lóciová. Realitná kancelária nie je teda prostredník pri kúpe, ale partner, ktorý pomôže skutočne so všetkým.  

30.11.201628838

Tepovanie v Detskom centre

Páni z Bodytep prišli načas, dokonca skôr.  Boli veľmi šikovní,…

BODYTEP
5/5 131 hodnotení

MS Vajnory

1 497

Tepovanie kobercov v škôlke

So službami BODYTEP sme boli spokojní. Boli u nás už druhýkrát, svoju prácu…

BODYTEP
5/5 131 hodnotení

Čistenie zubného kameňa u psíka -…

Úprimne, moc som tomu neverila, ale bola som veľmi prekvapená s výsledkom.…

Dogsbeauty.sk
Dogsbeauty.sk
5/5 19 hodnotení

Novinky zariaďovania



Táto webová stránka používa k zlepšeniu vašej skúsenosti súbory cookies. Ďalším používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií
Súhlasím